Használati Mini - dbbetetohajo

Tartalomhoz ugrás
  
Dream Bait Boat Mini
Használati útmutató
Köszönjük, hogy a DBB etetőhajó vásárlása mellett döntött. Kérjük, olvassa el figyelmesen a használati utasítást, tanácsainkkal szeretnénk, ha az etetőhajó hosszú időn keresztül tenné eredményessé a horgászatát.
A doboz tartalma:
-Etetőhajó
-Távirányító
-Ólom akkumulátor 6v
-Hálózati töltő
-Hordozó táska

A DBB. Etetőhajó technikai jellemzői:
Méretek: hosszúság 550mm, szélesség 260mm, magasság 170mm
Hajó súlya akkumulátorral megközelítőleg 1.3 liter
Sebesség: 8km/h
Előre hátra meneti funkció hátra meneti teljesítmény általában 50%-a az előremeneti teljesítménynek.
Hatótávolság 300-500m, de függ a helyi viszonyoktól.
Távirányító minimum 4 csatornás 2.4GHz rendszer
Elektromos rendszer 6V DC.
Akkumulátor 6V 7Ah zárt-savas ólom akkumulátor
Jelzőfények: elöl 2db fehér nagy fényerőjű Led, hátul 2db piros nagy fényerőjű Led. A hajó felső részén kapcsolóval tudjuk bekapcsolni a Led-eket a hajó fő kapcsolójától függetlenül.
Előnye éjszakai horgászatnál világításként is használhatjuk.
Középen egy etetőanyag szállító kamra, mely maximum 2kg terhelhetőséget kaphat.
Középen hátul egy szerelékbehúzó mely rádió vezérelt és egyszerre működik az etetőanyag kamra nyitásával.
Hajtás 35mm átmérőjű hajócsavar mely hínárvédelemmel ellátott.
Üzemidő 2-3óra, de ezt a megközelítő számot sok minden befolyásolja, javasoljuk tartalék akkumulátor beszerzését a hosszabb horgászatoknál.

A DBB. Etetőhajó első bekapcsolása
Helyezzen 4db 1.5V elemet vagy 1.2V tölthető akkumulátort a távirányítóba. A távirányító használati utasításának megfelelő módon.
A hajó felső részén található levehető fedél alá helyezze be az ólom akkumulátort és csatlakoztassa a hajóhoz nagyon ügyelve a helyes polaritásra. Piros minden esetben a pozitív, azaz a Piros a piros csatlakozóhoz menjen. A negatív a fekete csatlakozó.
Helyezzen etetőanyagot a kamrába célszerű nagyobb gombócot alulra rakni, hogy a kamrát kinyissa a súlya, amennyiben az etetőanyag nem ürül ki esetleg érdemes egy kis gázt adni ami segíti az etetőanyag kiürülését.
Kapcsolja be a távirányítót
Kapcsolja be a hajót a fő kapcsolóval.
Amennyiben a szereléket is szeretné behúzni azt is megteheti, csatlakoztassa a szerelékbehúzó egységbe.

A DBB etetőhajó távirányítása.
A hajó távirányítója minimum 4 csatornás, amelyből egy csatorna vezérlik a motort előre hátra, egy csatorna vezérli a kormánylapátot jobbra-balra, valamint egy csatorna vezérli az etetőanyag kamrát és a szerelékbehúzót. A távirányító jobb oldalán található karral jobbra-balra illetve ellőre-hátra tudjuk irányítani a hajót. A távirányítón található bal oldali karral jobbra-balra tudjuk kinyitni a kamrát valamint elejteni a szereléket egyidejűleg.

Az akkumulátor töltése:
Vegye ki az akkumulátort a hajóból.
Az akkumulátor töltőn a feszültség választó gombot kapcsolja 6V-ra
Csatlakoztassa a töltőt a hálózathoz és utána a polaritásokra ügyelve az akkumulátort a töltőhöz.
Továbbiakban a töltő kezelői utasítása a mérvadó.

Fontos információk, tanácsok
Mindig először a távirányítót kapcsolja be és utána a hajót, kikapcsolásnál pedig fordítva.
Ügyeljen a helyes polaritásokra az energia ellátásnál, fordított csatlakoztatás károsíthatja a hajó elektronikus rendszerét, ez a hiba nem garanciális probléma.
A hajótest üvegszálas műgyantából készült, ami erős, de nem törhetetlen. Kérjük, óvja külső behatásoktól. Amennyiben sérülés következtében a hajótestbe víz kerül, akkor azt onnan el kell távolítani maradéktalanul és javítani kell. A benne lévő elektronika nem bírja a tartós víz jelenlétét.
Használat után a hajót tisztítsa meg bármi jó, amit az autójánál használ tisztítószer, szigorúan kézzel és törlő kendő segítségével.
Akkumulátorokat mindig töltse fel használat után.
Kérjük, ügyeljen a hajó távirányítójára, nem vízhatlan és az etetőanyagos kéz is kárt tehet a mechanikában. Célszerű nejlon zacskóba tenni mely a működést nem befolyásolja, de védi a külső szennyeződésektől sérülésektől.
A hajót ne  tárolja napon,  mert károsíthatja a nagy hőmérséklet, tegye árnyékba vagy a táskájába csomagolja vissza.
A hajót ne hagyja bekapcsolva és a távirányítót is mindig kapcsolja, ki ha nem használja, tárolásnál, töltésnél az akkumulátort távolítsa el.
Az akkumulátor töltésénél a töltőt soha ne hagyja felügyelet nélkül.
A szerelék illetve a kamra ezüstszínű csapjait alkalmanként műszerolajjal kenje.

Garancia
Köszönjük, a vásárlást 25éves modellezési tapasztalat felhasználásával készítjük eme terméket, célunk az, hogy ön hosszú időn keresztül örömmel használja és a lehető legkevesebb problémával szembesüljön.
A termékre 12hónap garanciát biztosítunk. A garancia az anyaghibából és az alkatrészek esetleges meghibásodásából eredő problémákra vonatkozik. Sajnos nem tudunk garanciát vállalni a hajótest sérüléseiből töréséből repedéséből keletkezett meghibásodásokra valamint a fordított polaritás okozta hibákra.
Természetesen amennyiben a hajó nem tört darabokra akkor javítható és mi megtesszük, ha ön ezzel megbíz minket, s mivel a test festett üvegszálas műanyag bármikor átfesthető, kisebb sérülései javíthatók, anyaga tartósabb a vakum formázott műanyag társainál.

A garancia kezdete:
Web: www.dbbetetohajo.hu
E-mai: info@dbbetetohajo.hu
Gyártó: Bors Attila Tel: 06205733426
Sikeres horgászatot kívánunk.
Vissza a tartalomhoz